Bandeau
Les Gimenologues
Slogan du site
Descriptif du site
Les Giménologues à Barcelone et en Aragon
Dans le cadre de l’hommage rendu à George ORWELL du 10 mai au premier juin 2022

Photo : carte syndicale de journaliste de George Orwell

Nous serons à Barcelone pour "la journée Orwell" du 19 mai à 18h30 au café restaurant Moka. Pendant les journées de mai 1937, depuis la terrasse d’un ancien cinéma, aujourd’hui théâtre, Orwell passa des heures à veiller avec son fusil sur des soldats postés dans le café Moka :
https://www.terresdecrivains.com/George-ORWELL-a-Barcelone

Seront présents Richard Blair (fils adoptif de George Orwell), et Quentin Kopp, le fils du commandant George Kopp du POUM, arrêté par les staliniens à Barcelone. Il mourut à l’âge de 50 ans du fait des blessures et des tortures qu’il avait subies pendant la guerre civile espagnole et au cours de la Seconde Guerre mondiale.
Sur George Kopp : https://fr.wikipedia.org/wiki/Georges_

On pourra aussi lire le témoignage de Benjamin Lewinski , le jeune capitaine dont parle Orwell dans son Hommage à la Catalogne :
https://www.persee.fr/doc/mat_0769-3206_1986_num_5_1_401408

Richard Blair et Quentin Kopp, étaient déjà venus en 2015 :
https://www.ara.cat/cultura/dorwell-del-kopp-reviuen-barcelona_1_1348738.html

Les Giménologues 5 mai 2022

ANNONCE des organisateurs :

El Dia Orwell és una jornada d’homenatge a l’escriptor britànic George Orwell que té lloc una vegada a l’any a la ciutat de Barcelona.

L’objectiu del Dia Orwell és mantenir vius la memòria i el pensament d’aquest autor que va dedicar bona part de la seva producció literària a lluitar contra els totalitarismes i que va situar Barcelona i Catalunya en el mapa de la literatura universal amb la seva obra Homenatge a Catalunya

L’edició d’aquest any celebra la vigència de George Orwell explorant el poder de l’escriptura i el llenguatge en un món sacsejat per dos anys llargs de pandèmia i encara incrèdul davant la invasió russa d’Ucraïna, fet que suposa una de les crisis més importants de la història recent d’Europa.

En el Dia Orwell d’enguany es tindrà l’oportunitat d’escoltar veus que denuncien el silenci davant de l’autoritarisme i la repressió política, però que també dibuixen possibilitats de canvi i transformació enmig d’aquests temps turbulents.

El cicle es durà a terme del 10 de maig a l’1 de juny al CCCB, però també a l’Aragó, a les Rambles i al Restaurant Moka.

La tertúlia d’aquest mes de maig, serà especial... perque comptarà amb la presència de la Orwell Society anglesa.

Ens acompanyarà Richard Blair (fill d’Eric Blair que és el nom real de George Orwell), i també de Quentin Kopp (fill del comandant Kopp del POUM)

Parlarem sobre Orwell, la guerra civil, les guerres...i de l’actualitat que ens envolta.

La tertúlia estarà moderada per Nick Lloyd, guia i estudiós de la Guerra Civil.

Orwell pren cafè al Moka, 19 de maig les 18.30 hores
L’assistència a la tertúlia és gratuïta i no és necessària la inscripció prèvia.
Aforament limitat.
Us esperem !